”Det, der bliver større af at blive delt, er glæden”

”Det, der bliver større af at blive delt, er glæden”

kunst og kreativitet

Tør jeg vise det, jeg har lavet, når alle andre er meget bedre?

Et positivt rum
Hmm.....  Det kommer an på, hvor godt et selskab jeg befinder mig i. Lad mig uddybe. Hvis folk er langt bedre end mig selv, og afstanden til færdighederne er store, kan det være svært for mig at vise mit eget resultat. Hvorfor? Det er vel et dybt indgroet fænomen at sammenligne, ikke at føle sig god nok, at være lidt pinlig berørt over ikke at kunne. Vi ved nok alle, at det er noget pjat, og at vi for det første ikke kan være perfekte på alle områder af livet og i alle livets færdigheder. Vi ved også, at janteloven burde være et overstået kapitel. Alligevel kan følelsen af utilstrækkelighed komme snigende af og til.

Er jeg i et ”rum”, hvor jeg kan mærke anerkendelsen for bare at deltage, mærke åbenheden og en generel velvilje med hinanden, så tør jeg godt. Så lad være med at sammenligne dit værk med de andres, før du deler – men del fordi ”det, der bliver større at dele, er glæden”. Velkommen i vores fællesskab.

Sammenlign for at lære - ikke for at slå dig selv i hovedet.
Det er normalt at sammenligne sit arbejde eller sin kunst med andre menneskers arbejde. Ved at sammenligne lærer vi. Små børn lærer ved at sammenligne og kopiere de voksne, og gentage det de ser, indtil de har succes med det. Det at kigge på andres kunst kan inspirere dig og vise dig nye muligheder. Idet du prøver at lave noget lignende, lærer du måske en ny teknik, finder din egen vej og måde at gøre det på. Det kan være fint at kigge på andre kunstnere og lære fra dem. Selvom vi måske inderst inde gerne vil, kan vi ikke alle sammen være den bedste – og hvis du hele tiden sammenligner dig, med nogle, der er på andet niveau langt fra dit eget, vil du højst sandsynligt skuffe dig selv.

Det er en naturlig ting at ville blive bedre. Og det bliver du. Hvis du gerne vil dygtiggøre dig, så tag kurser eller fokuser på en enkelt teknik af gangen, og træn en ting ad gangen. Kreativitet er en muskel, der kan trænes. Jo mere du træner, desto ”fittere” bliver du. Sammenlign gerne for at lære, men lad ikke sammenligningen slå dig ud.

Mærk efter hvad det er, du ønsker. Måske har du ikke ambitioner om at blive den teknisk dygtigste. Måske vil du bare have det sjovt med at være kreativ.

Stop med at sammenligne, hvis det får dig til at stoppe.
Det, der er problematisk med at sammenligne sig selv med andre, er hvis det får dig til at føle dig utilpas eller dårlig omkring det, du selv har lavet. En ting er at sige, at der er plads til forbedring, men at miste modet til at udøve din kreativitet, fordi du føler, du aldrig vil blive lige så god er en helt anden ting, og det er usundt.

Accepter hvor du er, og anerkend dig selv for processen og for at have kastet dig ud i at prøve. Ros dig selv for det. Nyd det. Hvis du alligevel ikke kan se bort fra resultatet, så husk på, at vi alle sammen skal lave noget mindre smukt for også at kunne lave noget smukt. Så tillad dig selv bare at lave noget – uden altid at bedømme resultatet.

Step by step
Se den kreative verden som et univers bestående af stadier. Der er altid nogen, som er kommet længere og andre, der endnu ikke er så langt som dig. Ofte er det jo også et spørgsmål om, hvor meget tid du bruger på at træne en bestemt færdighed. Færdigheder x indsats = din succes. Anerkend dig selv for at prioritere på den måde, du har gjort det. Måske har du også en familie at tage dig af og få til at fungere, et fuldtidsjob eller andre dejlige interesser, der også skal være plads til i dit liv.

Så nyd at være kreativ – uanset i hvilket stadium eller niveau du befinder dig.

Tilbage til blog

Mal japanske lygter sammen med mig

Gratis sceneworkshop hver dag kl. 14.15 på scene 2

ARTivity tilbyder igen i år en gratis akvarelworkshop for begyndere, og alle der bare elsker at være kreative.

Der er ikke noget smukkere end efterårets varme, glødende farver og lys i naturen. Workshoppen er inspireret af netop farver og lys med motivet fra planten ”japansk lygte”.

Workshoppen gratis at se og lade sig inspirere af. Men passionen og glæden går gennem hænderne til hjertet.

Har du lyst til at deltage aktivt, kan du købe en materialepakke før workshoppen, og prøve at arbejde med akvarel-tuscher. Ingen forkundskaber nødvendigt.

Vi køber begrænset ind af materialer, så hvis du vil sikres en pakke, så kan du med fordel reservere en nu. Det er en hel favorabel messepris.

Planlæg din tid på messen, og sørg for at få materialer:

Køb materialepakke her

Har du allerede materialerne og vil alligevel gerne være med? Det må du
selvfølgelig gerne. Så tag bare dine egne materialer med i tasken! Men
husk selv det hele. Skabelonen vi bruger, kan du få for 25. kr her

Workshops på standen

eller derhjemme

Tag en pause på messen, luk af for de mange indtryk og fordyb dig i en maleworkshop på 40 min. Det er den skønneste oplevelse at få med hjem.

På standen bliver der 2 forskellige selvkørende video-workshops (dvs. du undervises via en skærm med optaget materiale). Få plads omkring bordet og vær med (og spar 119,- kr).

Du får materialerne udleveret og må tage dem med hjem sammen med dit værk.

"Ginkgo"-workshoppen og "Blue abstract flower " kommer du helt sikkert til at elske. Den ene
arbejder med guld og den anden med metal-glimmer-blå.

Begrænset antal pladser. Vælg tidspunkt.

Ginkgo video-workshop

Workshops på standen

"Blue abstract flower " er også en fantastisk kunstidé. Den er for lettere øvede, men er du begynder kan du faktisk også være med.

Begrænset antal pladser. Vælg tidspunkt.

Blue abstract flower video-workshop

Kommer du ikke på messen, men vil gerne have disse workshops?

Intet problem du kan købe de to workshops her:

Uden materialer:

Ginkgo

Blue Abstract Flower

Inkl. materialer:

Ginkgo

Blue Abstract Flower

Har du spørgsmål til Kreative Dage, til workshops eller noget i webshoppen, så kontakt mig nu.

Jeg er klar til at hjælpe dig.

Anne/ ARTivity