Det håndlavede har sjæl

Det håndlavede har sjæl

The perfect imperfection. Vi kender sangen og meningen med at elske en, der er ufuldkommen, at vi accepterer fejlene hos den anden og siger, at du er perfekt til mig.

I ARTivitys verden er det lige sådan - vi ikke bare accepterer det, vi elsker det. Det uperfekte er perfekt. Det har sjæl. Et håndlavet fødselsdagskort er langt mere personligt end det færdigt trykte kort. Den tid, det har taget at lave det, er som at øse ud af kærligheden fra en stor pose - hvert et penne- eller penselstrøg er opmærksomhed og kærlighed dedikeret til modtageren i de minutter, timer eller dage, værket bliver til - og et blivende bevis på at modtageren er det værd.

Vi hylder umagen, du gør dig, og den sjæl du lægger i værket. Og når det kommer fra hånden og ikke maskinen, hører der små ujævnheder til, som vi byder velkommen, som små finurlige hilsner og tegn på menneskelighed.

Det er som om, at når et barn leverer det uperfekte, er det bare sødt og forunderligt, og efterhånden som vi bliver ældre, er vi hårdere i bedømmelsen (oftest overfor os selv) og har sværere ved at acceptere det uperfekte. Men man må altså godt kunne se, at det er håndlavet.

De fejl vi kommer til at lave undervejs udfordrer vores kreativitet, og vi tvinges til at implementere fejlen som en ønsket del af helheden. Det lille benspænd kan åbne vores øjne for kreativitet, nye veje og visuelt udtryk.

Så gør dig umage og hils det uperfekte velkommen.

Den unge mand i videoen her formulerer det så godt:

"Lavet af menneskehænder - det fremstår uperfekt, smukt og med sjæl - som vi mennesker er"

Tilbage til blog