Flyt fokus fra smerter, stress eller depressioner med kreativitet

Flyt fokus fra smerter, stress eller depressioner med kreativitet

 

Kreativitet kan måske hjælpe dig med at klare din smerte og andre af livets udfordringer.

Døjer du med (kroniske) smerter, bekymringer, stress eller depressioner, så kan du måske dulme det lidt ved at få fokus på noget andet. Give dig selv en pause. Blive opslugt af noget andet.

Hjernen kan kun registrere en ting ad gangen, og selvom nogle mener, at de kan multitaske, så er det ikke sandheden for de fleste. Dog vi er måske gode til at skifte (hurtigt) mellem tingene, så det føles som om vi multitasker.

Når du fordyber dig i et emne, og glemmer alt andet omkring dig, så kan det bevirke, at fx smerter træder lidt i baggrunden. Din hjerne fokuserer på det, du arbejder med.

Når vi er kreative stimuleres flere områder og hånd og hoved, færdighed og fantasi forenes.

Her er Rikkes historie om, hvordan hun lader sine batterier op med kreativitet og har fundet nyt mod efter en hjerneblødning, der ændrede hendes liv.

 

”Hej Anne.

Egentlig har du og din virksomhed hjulpet mig rigtig meget.

Lang historie kort; Jeg har altid tegnet meget, mest Zentangle billeder med fine linere og promarker penne.

For halvandet år siden blev den hobby nærmest umulig for mig. Jeg blev, i en alder af 40 år, ramt af en hæslig hjerneblødning. Jeg fik en del følger heraf, blandt andet en højre side med nedsat kraft og en finmotorik der var godt gemt væk. Jeg kunne ikke tegne de tynde fine streger mere.

Efter en del måneders genoptræning og nyfundet mod, sprang jeg ud i Akvarel. Min søde veninde Vivi ”tog mig med” ind til et af dine online kurser. Det var SÅ dejligt at blive guidet, og du har så roligt et væsen, der passer perfekt til mig.

Nu bruger jeg akvarel til at lade mine batterier op, og jeg nyder roen der følger med.

Det bliver ikke altid som forventet, men processen elsker jeg.

Så Anne, i virkeligheden fik du mig til at lave hobby igen og til at tro på, at jeg sagtens kan, så det er mig der takker ❤”

 

For nogle kan det at være kreativ være en "livredder", som et redskab til at klare og overkomme en smerte eller en udfordrende tid. Den kreative beskæftigelse kan nok ikke fjerne din smerte, bekymring eller anden udfordring, du måske har, men den kan hjælpe med at holde dit sind travlt og flytte fokus hen på noget positivt. Omend for en lille stund. En pause, vi alle kan have brug for.

Det at være kreativ har en ekstra lille fordel: Det færdige produkt kan være den perfekte gave eller et lille kort til en god lejlighed, fødselsdag eller jul, hvor du kan glæde andre. Win-win.

Er du nybegynder og ved ikke, hvordan du kommer i gang? Så kig med eller prøv en af vores gratis Creative Hour online LIVE workshops, hvor du kan sidde der hjemme og være sammen med alle os andre, der elsker at være kreative.

 

 

Når vi nu er i gang med at flytte fokus, kan det også meget passende ske ved at være noget for andre.

Kender du nogen, du kan hjælpe?
Nogen, der trænger til en pause?

At være eller gøre noget for andre er win-win for alle parter.

Undersøgelser viser, at vi bliver gladere og lykkeligere af at hjælpe andre. Nogle gange skal der slet ikke så meget til. Måske bare en venlig handling eller gestus, et par venlige ord, eller en introduktion til noget, der kan hjælpe en anden videre i en svær situation. 

Fx som Vivi, der her hjalp Rikke.

 

 

Har du også en fortælling om, hvad det at være kreativ har gjort for dig, så skriv gerne til mig. Måske kan netop din fortælling inspirere og hjælpe andre i gang med kreativitet, som måske kan blive vejen til bedring.

Tilbage til blog

Mal japanske lygter sammen med mig

Gratis sceneworkshop hver dag kl. 14.15 på scene 2

ARTivity tilbyder igen i år en gratis akvarelworkshop for begyndere, og alle der bare elsker at være kreative.

Der er ikke noget smukkere end efterårets varme, glødende farver og lys i naturen. Workshoppen er inspireret af netop farver og lys med motivet fra planten ”japansk lygte”.

Workshoppen gratis at se og lade sig inspirere af. Men passionen og glæden går gennem hænderne til hjertet.

Har du lyst til at deltage aktivt, kan du købe en materialepakke før workshoppen, og prøve at arbejde med akvarel-tuscher. Ingen forkundskaber nødvendigt.

Vi køber begrænset ind af materialer, så hvis du vil sikres en pakke, så kan du med fordel reservere en nu. Det er en hel favorabel messepris.

Planlæg din tid på messen, og sørg for at få materialer:

Køb materialepakke her

Har du allerede materialerne og vil alligevel gerne være med? Det må du
selvfølgelig gerne. Så tag bare dine egne materialer med i tasken! Men
husk selv det hele. Skabelonen vi bruger, kan du få for 25. kr her

Workshops på standen

eller derhjemme

Tag en pause på messen, luk af for de mange indtryk og fordyb dig i en maleworkshop på 40 min. Det er den skønneste oplevelse at få med hjem.

På standen bliver der 2 forskellige selvkørende video-workshops (dvs. du undervises via en skærm med optaget materiale). Få plads omkring bordet og vær med (og spar 119,- kr).

Du får materialerne udleveret og må tage dem med hjem sammen med dit værk.

"Ginkgo"-workshoppen og "Blue abstract flower " kommer du helt sikkert til at elske. Den ene
arbejder med guld og den anden med metal-glimmer-blå.

Begrænset antal pladser. Vælg tidspunkt.

Ginkgo video-workshop

Workshops på standen

"Blue abstract flower " er også en fantastisk kunstidé. Den er for lettere øvede, men er du begynder kan du faktisk også være med.

Begrænset antal pladser. Vælg tidspunkt.

Blue abstract flower video-workshop

Kommer du ikke på messen, men vil gerne have disse workshops?

Intet problem du kan købe de to workshops her:

Uden materialer:

Ginkgo

Blue Abstract Flower

Inkl. materialer:

Ginkgo

Blue Abstract Flower

Har du spørgsmål til Kreative Dage, til workshops eller noget i webshoppen, så kontakt mig nu.

Jeg er klar til at hjælpe dig.

Anne/ ARTivity