Gelly Roll pen - virker - virker ikke - elsker - elsker ikke - elsker

Gelly Roll pen - virker - virker ikke - elsker - elsker ikke - elsker

Gelly Roll

Hacks til din Gelly pen

Den hvide Gelly roll pen fra Sakura er med i vores Summerfield box og i artboxen Balance.

Den er på en gang både fantastisk og frustrerende. Eller det kan den være. Jeg har valgt at have den med i programmet efter at have opdaget, hvad den kan godt. Men har du problemer med din Gelly pen så få lidt info og hacks om den her.

Pennene er fyldt med hvidt, heldækkende gel-blæk, der fungerer godt på mørke overflader eller til lyseffekter og outlines på dine tegninger. Den fungerer smukt på papir hvad enten du er til handlettering, zentangeling, laver kort eller mixed media art.

Der er flere på Youtube, som har lavet videoer og vist hacks hvad man kan forsøge, hvis blækket ikke kommer regelmæssigt ud. Kort sagt er

  1. der nogle, der spayer spidsen med alkohol, andre tørrer den af med en babyvaskeserviet, andre i en let fugtig klud eller køkkenrulle.
  2. nogle lægger dem i et varmt vandbad, andre damper dem
  3. nogle tegner på fingeren først

Det kan du se en Youtube film om her.

Det virker for mig:

Jeg har selv gode erfaringer med at rense spidsen med fingeren - og det der fungerer for mig er at trykket skal være let, jævnt og ikke hårdt. Jo hårdere jeg presser med pennen desto værre fungerer den. Men lader jeg den glide let hen over papiret, fungerer det fint.

Det er næsten som med planter; jo mere du taler til dem, desto mere blomstrer de. Så slip frustrationen, slap af og tryk ikke for hårdt - og tal pænt til din Gelly Pen ;) For den kan lave de fineste streger og effekter. Synes jeg.

 

Nogle synes at Gelly Roll nr 10 er lidt nemmere at arbejde med end nr 8, og stregtykkelse er næsten den samme.

Tilbage til blog