Hvordan vi kan samles i en Corona-tid med online Art party og lære Mandala kunst

Hvordan vi kan samles i en Corona-tid med online Art party og lære Mandala kunst

Socialt samvær i en Corona-tid, skaberglæde og helbredsfremmende Mandala-kunst er 3 ingredienser, der kan hjælpe virksomheder med at samle deres medarbejdere til en positiv og social oplevelse på trods af Corona-restriktioner.

 

  • julefrokosten er aflyst
  • mange arbejder hjemme fra
  • Kaffepauserne og ikke arbejdsrelateret samtale med kollegerne mangler

 

  1. Få materialer til et kunstprojekt tilsendt
  2. Lav et online event med Teams eller Zoom
  3. Bliv guided og undervist til et færdigt værk i afslappet atmosfære (ingen forkundskaber nødvendigt)
  4. Hav kaffen klar, nyd fællesskabet, small talk – og bliv overrasket og glad over dit og andres værker

 

Det er opskriften på, hvordan vi kan mødes og hygge i en kreativ workshop – sammen, hver for sig.

 

Er du virksomhed og vil gøre noget godt for dine medarbejdere skal du læse videre her

Er du privat og vil samle familien til en fælles aktivitet, kan du købe en Mandala artbox per deltager og lave det sammen. Der er video vejledning i artboxen. Læs mere her

MANDALA MAGI

Mandala kunst - en vej til velvære

Slap af i kroppen, berolig dit sind og få et bedre velvære når du laver Mandala kunst.

At skabe dine egne Mandalaer kan være en meget meditativ proces. Og det er ikke så svært, som det måske kan se ud til. Du kender nok Malebøger for voksne med fortrykte Mandala-tegninger, du kan farvelægge. Men at designe dem selv fra bunden er lige at tage skridtet videre – at dykke dybere ind i kunsten, mærke skaberglæden og gøre det personligt og unikt.

At lave Mandalaer er den perfekte kreative måde til at afstresse på, nyde nuet og glemme alt omkring dig. Timerne flyver afsted, uden at du bemærker det. Du er i flow, og hjernen restituerer sig.

I denne artikel vil du kunne læse om Mandala kunsten og dens helbredsmæssige virkning. Den kommer dog ikke ind på det positive og givende aspekt, det kan være, at have socialt samvær samtidigt. Især i en Corona-tid, hvor sociale arrangementer må aflyses. Vi har fundet en vej, hvor vi lægger endnu en positiv virkning på Mandalaens magi – ved at lave online events med Mandala, hvor du lærer at designe den - sammen med andre - hver for sig.

Læs kun videre, hvis du vil dykke dybere ned i Mandalas historie og virkninger.

 

Hvad er Mandala kunst?

Mandalaer kan se smukke og meget komplekse ud, men i virkeligheden er de dannet ved at placere enkle elementer ud fra et centralt punkt for at skabe et mønster, der gentages ved at kombinere linjer, former, symboler og farver sammen.

Hvordan Mandala kan hjælpe med kunstterapi og helbred

Humørsvingninger, angst, stress-reduktion – listen, som Mandala-kunst kan afhjælpe, fortsætter og er faktisk ret imponerende og næsten for god til at være sand.

Ikke desto mindre har Mandalaer vist sig, i kliniske studier, at kunne øge immunforsvaret, reducere stress og smerte, sænke blodtrykket, fremme søvn og lette depression.

Mandalaer har også en afbalancerende virkning, og der er nu forskning for at validere brugen af ​​mandala-arbejde for at reducere angst. En undersøgelse rapporteret i Journal of the American Art Therapy Association forklarer, at når ængstelige personer fokuserede på farvelægning af mandalaer i 20 minutter, blev deres angst signifikant reduceret. I undersøgelsen nævnes også potentialet ved at bruge Mandala til at hjælpe mennesker med humørsvingninger med at finde balance. *2

faktaboks om Mandala

Hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen udtaler, at det at arbejde med Mandala kan være et udemærket redskab til at hjælpe koncentrationen på vej. Hjernen kommer ind i en hyperkinestetisk rytme, når mønstrene farvelægges – og netop den form for hjerneaktivitet er basis for ro og koncentration. *1

De tre måder: meditation – farvelægning - design

Nogle mediterer med mønsteret, andre farvelægger færdige Mandalaer og igen andre tegner og designer selv sin egen Mandala. Det ene udelukker ikke det andet.

Ønsker du at anvende den færdige Mandala til en form for meditation, kan du ved at fokusere og stirre på designet og Mandalaens skønhed komme i en meditativ tilstand. Det smukke design med former og farver skal fastholde din opmærksomhed og skubbe tanker om dagligdag og stress på flugt. Træner du denne form for meditation, kan du gradvist føle dig mere afslappet, og en følelse af lethed og intuitive tanker kan opstå, hvis du tillader dig selv "at flyde med".

Mandala autumn

Det at farvelægge en Mandala kan være en meditativ aktivitet, som både børn og voksne kan nyde gavn af. Mandalas geometriske mønstre siges at afspejle og repræsentere geometrien i hele universet. Knudepunktet i midten er kendt som frøet og er udgangspunktet for oprettelsen af ​​Mandala og hele livet. Farvelægning af Mandala kunst kan virke afstressende, fremme en dyb refleksion og hjælpe dig med at helbrede følelsesmæssigt. Cirklen siges at repræsentere helhed, sundhed, forbindelse, enhed, harmoni og livets cyklus. Det siges også at symbolisere at være et med livet, gå med strømmen og reflektere indad.

Mandala eksempel

Tegning af dit eget mandala-design fra bunden er for mange en af de mest terapeutiske måder at bruge Mandala på. Mens du tegner og eventuelt farvelægger dine mandala-mønstre, vil du finde dig selv fordybet og fokuseret. Ofte glemmer man alt omkring sig for en stund, og man mærker en indre ro og balance og føler sig ofte mindre stresset. Mandalaer behøver ikke at skulle ende med at være et smukt kunstværk, men det bliver de ofte helt automatisk, og den glæde og tilfredshed man kan føle ved at have skabt noget med hænderne, man er stolt af, udløser dopamin i hjernen. Det er en af de hormoner, som er en del af hjernens belønningssystem, og som gør os lykkelige. *6

Kunstnerisk set har det at tegne Mandala udviklet sig og tilpasset sig tiden. Der er rig mulighed for at finde sin egen stil, eksperimentere med farver og former og tematiseret indhold eller at gå helt nye veje og delvist afvige fra den stramme struktur med både tekst og motiver. Slip kreativiteten løs.

Historie og oprindelse

Betydningen af ordet Mandala på sanskrit er cirkel. Mandala er et åndeligt og rituelt symbol i hinduisme og buddhisme, der repræsenterer universet. De cirkulære design symboliserer ideen om, at livet aldrig slutter, og at alt er forbundet. Mandalaen repræsenterer også åndelig rejse inden i den enkelte betragter. Så det første niveau er forståelse af enhed i kosmos, og for det andet skal hvert individ finde sit eget sted inden for det.

Mandalaen kan spores tilbage gennem mange gamle kulturer, herunder indianere, australske aboriginer, hinduisme og buddhisme. Gennem alle kulturer er oprettelsen af ​​en mandala imidlertid ofte en hellig proces, der kan tage uger at gennemføre. Hele pointen er stressaflastning, afslapning og selvudfoldelse.

En traditionel buddhistisk mandala inkluderer også fire kvadranter, som siges at repræsentere kærlig venlighed, medfølelse, sympati og ligevægt.

 

From Wikipedia, the free encyclopedia:

En mandala (vægt på første stavelse; sanskrit मण्डल, maṇḍala - bogstaveligt talt "cirkel") er en geometrisk konfiguration af symboler. I forskellige åndelige traditioner kan mandalaer anvendes til at fokusere opmærksomhed fra udøvere og adepter, som et åndeligt vejledningsværktøj, til at etablere et helligt rum og som en hjælp til meditation og tranceinduktion. I de østlige religioner af hinduisme, buddhisme, jainisme og shintoisme bruges det som et kort, der repræsenterer guddomme, eller specielt i tilfælde af shintoisme, paradis, kami eller faktiske helligdomme.

I New Age er mandalaen et diagram eller geometrisk mønster, der repræsenterer kosmos metafysisk eller symbolsk; en tidsmikrokosmos af universet, men det betød oprindeligt at repræsentere helhed og en model for selve livets organisationsstruktur, et kosmisk diagram, der viser forholdet til det uendelige og verden, der strækker sig ud over og inden for forskellige sind og kroppe.

 

 Køb din egen "Mandala - basics" artbox her og lær det grundlæggende i at designe Mandalas. Få alle materialer, opskrift og video.

 

Kilder:

*1) https://mypresswire.com/dk/pressroom/28561/pressrelease/61703

*2) https://blogs.psychcentral.com/bipolar-update/2015/06/mandala-for-your-soul/?fbclid=IwAR1Iv_5AKRi3VmAyQumbhqZAk9je74wuwO47dRVOJYa48juHHHSQNmRPvCU

 *3) Mandala-malerierne (fra det 1. århundrede f.Kr.) bruges til at hylde guderne og til meditation i de tre indiske religioner, buddhisme, hinduisme og jainisme.

 *4) https://da.wikipedia.org/wiki/Malerkunst_i_Indien#Mandala

*5) https://en.wikipedia.org/wiki/Mandala

*6) http://annekirketerp.dk/

 

Tilbage til blog