Jeg kan ikke tegne en lige streg!

Jeg kan ikke tegne en lige streg!

kreativt selvværd
11 tips til at være kreativ uden teknisk dygtighed

Du behøver ikke at være en kunstner eller ønske at blive det for at lave kunstneriske ting og være kreativ. Det er ikke forbeholdt dem med talent, børn eller kunstnere at skabe og have det sjovt med pensel og maling. Vi hører det ofte ”jeg er ikke kreativ” eller ”jeg kan ikke engang tegne en lige streg”.

Den gode nyhed er: det behøver du heller ikke for at være kreativ og lave flotte ting. Du kan sagtens nyde en kreativ stund – også selvom du ikke tror på dine egne evner.

Her er der 11 tips til hvordan du kan komme igang og mærke glæden ved at skabe små successer med maling og pensler.

1.
Stop med at sammenligne dig selv med andre kreative eller for den sags skyld ”ægte” kunstnere. Bare nyd det at skabe, at stresse af i aktiviteten og lad dig drive med.

2.
Vær ikke for kræsen – bare prøv det. Lad være med at lede efter den perfekte idé, hvor alt er, som det skal være i dine øjne. Hvis du leder og leder på nettet, kan der gå lang tid, før du finder et projekt og kommer i gang. Så kan lysten forsvinde, inden du kommer så langt.

3.
Slå ikke for stort brød op. Find små overskuelige projekter, hvor du har en chance for at se det færdige resultat inden alt for længe. Det giver en følelse af være kommet i mål og en tilfredsstillelse over succesen.

4.
Lad det enkle komme til sin ret. Kender du følelsen af at se et billede på et museum og tænke ”det kunne mit barn da også have malet”? Ja, sikkert nok. Men han, hun eller du gjorde det ikke. Prøv det. Mal et abstrakt billede. Start med en firkant, cirkel eller trekant og brug f.x. gråtoner og neonfarver, som giver god effekt.

5.
Begræns farverne. Hvis du arbejder med få farver fremfor mange, har du større chancer for at ende med et mere æstetisk resultat.

6.
Det kan være et godt trick at prøve at male på et fyldt papir fremfor en hel tom side. Dvs har du en gammel bog, du ellers ville have smidt ud, så prøv at male et motiv på en side fyldt med tekst.

7.
Vær med i en kreativ workshop. Find en workshop i dit område, som du kan være med i. Det giver ny inspiration og energi at være sammen med andre, der laver det samme, og mon ikke du får et par nye teknikker med dig hjem.

8.
Lav en hyggelig kreativ sammenkomst med dine venner, børn eller andre, der også elsker at være kreative. Find et fælles tema og bliv inspireret af hinanden. Mangler du en idé, kan I evt. prøve vores malediktat.

9.
Eksperimenter med redskaber, du har omkring dig. Mal med en spartel fremfor en pensel, lav aftryk med en svamp gennem et net fra appelsiner eller citroner, eller lav aftryk og mønstre af et overskåret æble.

10.
Gå på jagt efter mønstre, der hvor du er og fotografer det og tegn det op i små firkanter bagefter. Det kan være en del af et brønddæksel på din vej, strukturen af en måtte i fitnesscenteret, mønsteret af barken på et træ.

11.
Vil du gøre det nemt for dig selv eller en anden kreativ sjæl, kan vi anbefale at prøve en af vores ARTivity Artboxes. Her får du en udvalgt billedkunstidé, som alle kan være med til at lave – uden at have forkundskaber. I æsken får du ikke blot idéen, men også alle nødvendige materialer som maling, pensel og lærred samt en skridt for skridt opskrift, som fører dig i mål, men alligevel også giver rum for din egen kreativitet.

Kan du ikke tegne en lige streg? De motiver, der er med i din artbox, lærer du at overføre til dit lærred med en nem skraveringsteknik. På den måde kan du gøre brug af flotte motiver uden selv at skulle tegne dem fra starten. Så er du i gang og kan eksperimentere og lege med farver og andre elementer.

Du kan vælge et projekt her.

 ___

Vil du have inspiration og kreativ post i din indbakke? Skriv dig op her neden for. En nem måde at komme i gang på.

___

 

 

Tilbage til blog