Kreativitet på kommando

Kreativitet på kommando

kreative idéer i gratis workshop

I mit arbejde kan jeg ikke altid vente på kreativiteten. Nogle gange samler min underbevidsthed små inspirationer, som senere kan blive hevet frem. Så processen kan være lang. Men ofte er der opgaver, som skal løses indenfor kort tid. Det betyder, at jeg skal være kreativ på kommando. Hvordan gør man lige det? Under tidspres?

Måske kan min måde inspirere dig. Jeg sætter 1 time af til at fokusere på én ting. Som en start. For det tager som regel langt længere tid. Men så er jeg da i gang. Sluk for Facebook, Instagram, telefon og mails og dediker denne første time til dit tema.

Jeg laver gerne et "mood board". Det vil sige at jeg samler inspiration. Finder billeder af ting, farver, former og udtryk, der inspirerer mig. Det kan også være en gåtur i naturen, hvor jeg fotograferer mønstre og strukturer tæt på. Så lægger jeg alle billederne op ved siden af hinanden og studerer dem og sætter ord på det, der tiltaler mig mest. Det kan være farverne, formerne, kompositionen, en skrifttype eller noget helt andet.

Skal det, der skabes bruges til et bestemt formål, gør mig tanker om, hvad jeg vil med projektet, hvad jeg vil udtrykke og hvilket resultat jeg ønsker at opnå og hvorfor.

Når jeg fx regelmæssigt tilbyder gratis kreative online workshops til mine kunder og følgere, bliver jeg nødt til at forberede mig og være kreativ på kommando. Kravene til en workshop kunne være: smukt resultat, nem tilgang, få materialer, organiske former, ingen forkundskaber nødvendigt.

gratis kreativ online workshop

Har du brug for at være kreativ på kommando, så er mit tip til dig i dag at slukke for forstyrrende elementer, dedikere en bestemt tid fx 1 time til det, søge og lægge inspirationskilder frem på bordet – og gerne tage en god kop te eller kaffe til processen. Så er du i gang.

Metoden kan du såmænd også bruge, hvis du ikke har et formål med din kreativitet, men bare ønsker at være kreativ.

 

Fremtidige gratis workshops kan du finde her.
Tidligere gratis workshops kan du købe dig adgang til her.
Tilbage til blog