Kreativitet som værktøj til afstresning og nærvær

Kreativitet som værktøj til afstresning og nærvær

stress af med kreativitet

 

Når jeg skal gøre noget godt for mig selv, så tager jeg en stund på måske 10 minutter eller måske en hel 1 time, hvor jeg fordyber mig i kreativitet. Er jeg stresset, skal det være nemt og ukompliceret. Jeg kan ikke magte at skulle finde på og finde frem og finde ud af tingene.

Så det bedste er, når det er enkelt og ikke for svært, og jeg har redskaberne til det.

Jeg stresser af med streger. Fx ligesom denne her, hvor jeg kun bruger en tynd tusch og noget papir.

Sådan gør du: tegn en enkelt form på størrelse med den  runde form af et lille glas. Du godt lave formen som en slags blomst, men det er ikke så afgørende. Find et midterpunkt (det behøver ikke nødvendigvis at være i midten), og træk lige streger herfra og ud til kanten af din form. Start med et kryds, del ind i lagkagestykker og fyld så felterne ud ligesom jeg gør i filmen.

Når jeg er opslugt af at sætte streger, og lytter til pennens strøg hen ad papiret, finder jeg ro. Jeg sanser mere og mærker nuet - og mig selv.

 

 

At bruge kreativitet som værktøj til afstresning og "self care" er for mig lige så vigtigt som den daglige gåtur. Den tid jeg bruger på mig selv, giver mig fornyet energi, positive tanker og ro i sjælen.

 

Uddrag fra bogen "Pust af kreativitet":

Flow - den hemmelige formel på lykke.
Hvis dit hjerte føles lidt tungt, og din sjæl lidt træt, så er det måske tid til lidt selvforkælelse med et kreativt pusterum.
At være kreativ kan måske ikke løse alverdens problemer, men det kan sætte dine udfordringer på standby og give dig glæde og fordybelse. Tænk på det som et mini-pusterum, en chance for at slutte for alt andet, slappe lidt af og tanke op.
Derefter kan du komme tilbage til din hverdag, din familie og dit liv og have styrken til at fortsætte, hjælpe andre og være den solstråle, du i realiteten er.


Jeg håber, at du får lyst til at prøve kreativitet som et supplerende værktøj til afstresning og forbedret mental sundhed.
Tilbage til blog