Kreativt fællesskab

Kreativt fællesskab

kreativt fællesskab

Skab selv de fælles oplevelser og giv fællesskabet næring.

Studier viser, at tætte relationer og det at indgå i et fællesskab har stor betydning for vores mentale sundhed.

Og det er skræmmende at se statistikker, der viser, at danskerne, og særligt de unge, er mere ensomme, stressede og depressive end nogensinde før. Måske skal vi genopdage værdien af fællesskaber?

Heldigvis findes der mange muligheder for at danne fællesskaber. Og ofte kan de skabes ud fra ens interesser.

For mange år siden kom jeg med i et kreativt fællesskab. Vi kalder os ”Kreatøserne” og nu er vi de næreste veninder. Vi mødes regelmæssigt og tager på museer eller finder på et lille fælles male-kreaprojekt. Det har givet og giver os stadigvæk mange gode oplevelser. For der er da ikke noget bedre end at kunne dele ens passion og interesse med andre.

Om du syr, strikker, maler eller noget helt andet, så kender du sikkert glæden ved at dele din interesse med andre.

Ikke meget kommer af sig selv. Vi bliver nødt til selv at skabe de ting eller det liv, vi ønsker. Så ønsker du at være med fx i et kreativt fællesskab, så kræver det indsats fra dig.

Opsøge, interagere, arrangere.

Et at mine brændende ønsker, da jeg startede ARTivity, var at møde andre kreative mennesker. Det er lykkedes på mange måder. I dag forsøger jeg at skabe eller bidrage til fællesskaber på følgende måde. Jeg håber, du bliver inspireret og får lyst til at prøve selv.

    1. Med regelmæssige gratis online workshops tilbyder jeg, at du kan være med, sammen med andre, i en hyggelig stund "Creative hour", hvor vi maler en lille kreativ idé. Det er for nybegyndere og andre der bare elsker at være kreative. Du kan også invitere en ven med og få oplevelsen sammen. Det er på distancen, men det er hyggeligt, og det er en start.

    2. Ved at organisere dit eget personlige event og invitere dine venner hjem til en fælles oplevelse, skaber du grobund for venskab og fællesskab. Som en slags tubberware-aften inviterer du dine gæster, og jeg kommer og afholder en kreativ workshop for jer. Du kan læse mere om Art Parties her. Der er masser af lejligheder til at afholde et Art Party. Fødselsdage, netværksgrupper, alternativ til polterabend, Krea-kom-sammen, kollegieaktivitet  osv. Det med at danne et fællesskab og skabe en oplevelse sammen med eller for andre er så værdifuldt og giver så meget glæde. Den oplevelse, du arrangerer, bliver gemt i vores erindring som et højdepunkt.

    3. Du kan også deltage i fysiske workshops, hvor du møder andre, der brænder for samme interesse.

    4. For kolleger i virksomheder er der mulighed for at lave online eller fysiske kreative workshops. Det giver sjove oplevelser, styrker fællesskabet og bidrager til stressreduktion. Den mulighed og udbyttet kan du læse mere om her.

    5. Start evt. ved at være med på de sociale medier. På Facebook og Instagram kan du kommentere og komme i dialog med mig og med andre indenfor den kreative verden. Og hvis vi så mødes fysisk på kreativ messe eller i en fysisk workshop, så kender vi allerede hinanden lidt.

ARTivity er et sted, hvor vi samles om det kreative. Vi prøver at skabe et univers, hvor du kan finde inspiration, opmuntring og fællesskab. Måske lykkedes drømmen en dag om at tilføje fysiske rammer til vores kreative verden.

Dette blogindslag skal være en glad opfordring til dig om at finde eller skabe et kreativt fællesskab.

Du er selvfølgelig meget velkommen i mit 😊

Den største glæde er den, der kan deles.

 

online workshops

Tilbage til blog