Kunsten at være kreativ

Kunsten at være kreativ

”Jeg er ikke kreativ”!

Den sætning er der mange, jeg har mødt, som bruger og sætter sig selv i kasse med.

Men hvorfor kategoriserer vi os selv og andre, og hvorfor har vi så travlt med at putte alle mennesker – inklusiv os selv – i "kasser"?

Det er der en længere forklaring på, som jeg ikke vil gå i dybden med her, men kort sagt skal forklaringen findes i den grundlæggende del af den menneskelige natur. Det handler om overlevelse - om den vi står overfor udgør en fare for os eller om vi kan slappe af. Skal vi flygte eller blive. Er det farligt eller trygt.

Så når du siger, at du ikke er kreativ er det måske fordi det føles utrygt eller farligt - eller bare en undskyldning for at slippe væk, fordi du ikke er interesseret.

Fair nok.

Men har du i dit indre en lyst til at høre til gruppen af kreative eller udforske dette univers, men bare har opgivet lidt på forhånd, - for det kunne jo ende med ikke at lykkedes, - og det er jo farligt, eller i hvert fald ikke særlig rart - så er der faktisk en vej.

Kunsten at være kreativ, kan vi alle tilegne os.

Du skal bare ville, turde og prøve – og vide, hvordan du kommer i gang.

Det er lidt ligesom en madopskrift; du samler ingredienserne og tager et trin ad gangen.

Jeg kan tilbyde dig at prøve i mit kreative univers, hvor vi er kreative med papir, pen og pensel – på en overkommelig måde, i små bidder – uden nødvendigvis at have nogle forkundskaber.

Husk at succes starter med det første skridt!

For hvad nu hvis du fik oplevelsen af at kunne, at være kreativ og mærkede roen og glæden inde i dig selv. Hvad nu hvis du regelmæssigt fandt en indre balance og harmoni? Hvilken forskel ville det kunne gøre for dig? Tro mig; for mig ændrede det alt.

Livet er fuldt af skønhed og dejlige øjeblikke, som du selv skaber. Uanset hvor fuld din hverdag er, og hvor lidt tid du har, skal du tage dig tid til at gøre de ting, der gør dig lykkelig. Tag dig tid til dig selv og din kreativitet. Tid til øjeblikke, hvor du stresser af, er fordybet i processen og glemmer tid og sted og bare nyder at være.

Kreativitet og det at skabe er en livsnydelse. Grib den.

Prøv denne lille kreative pause, hvor du blot skal bruge en tusch og noget papir.


 

 

 

 

Tilbage til blog