Lav en kunstnerisk Zine-bog

Lav en kunstnerisk Zine-bog

 DIY zine bog

Her vil jeg dele glæden ved at lave Zine bøger med dig. En Zine er en genial måde for både nybegyndere og den erfarne skaber at udvikle og udtrykke sin egen kunst, digte, skrivning osv. på.

Ordet zine stammer oprindeligt fra ordet "Magazine" eller "Fanzine". Det er en lille bog foldet af et stykke A4 papir.

De kan laves og dekoreres på utallige måder. Det er der ingen regler for. Du kan lade dig inspirere af årstiden, af naturen, af former, farver, typografi og skrift, du kan lave en lille historie, tegneserie eller bare skrive dine tanker ned.

Jeg har givet mig selv den udfordring (art challenge) ved at lave en Zine for hver måned i et år!

En workshop med et zineprojekt tager ca. 1 time og du behøver ingen forkundskaber for at kunne lave disse kunst-idéer, og du skal ikke kunne tegne, for der er skabeloner med.

Du behøver faktisk heller ikke at lave en zine-bog ud af hver idé, men måske bare tage det som et lille akvarel-projekt, hvis du foretrækker det. Derfor er der udover skabelonen, der passer til A4 ofte også en skabelon, der passer til A5 og A6-størrelsen, så du kan lave kort ud af det eller male det i din artjournal. 

 

Zine bog

Måneds-Zine-bogen har ingen regler hos mig. Måske lader jeg mig inspirere af månedens blomster, måske af en højtid, en mærkedag eller noget helt andet. Det er en sjov måde at fastholde et glimt af månedens kendetegn eller tanker.

Har du lyst til at være med i udfordringen, kan du måske blive inspireret af mine måneds-ziner som du kan se lidt af og få video-guide og skabeloner til her.

 

 

Zine i bogen Pust af kreativitet

Jeg viser også en zine i min bog "Pust af kreativitet"

 

 

 

 

 

Zine-bog med kaffekys

Og i artboxen "Coffee kisses" får du også vejledning og skabeloner til en.

 

 

 

 

 

Tilbage til blog