Sådan får du mere kreativitet i dit år 2020

kreative projekterHar du et hemmeligt nytårsfortsæt? For efterhånden er det der med at sige det højt, jo nærmest blevet en farce – for januar kommer, nytårsforsættene popper op som ærligt mente og ivrige luftbobler i badekaret, der hastigt søger mod overfladen. Men så kommer hverdagen med alle gøremål, pligter og livets rutiner og luftboblerne springer, som når de rammer vandets overflade, og væk er de. I hvert fald for nogle af os.

Men uanset om det er januar eller midt på sommeren, er det godt at stoppe op og mærke efter, hvad det er, du gerne vil have mere af i dit liv? Spørgsmålet er, hvordan du kan realisere og holde det ønske eller nytårsfortsæt, når gamle vaner og mønstre som altid overtager styringen?

Vil du læse mere om de mest populære nytårsfortsæt, så klik videre her.
Vil du høre om 25 ting, der kan få dig til at nyde dit liv mere, kan du læse Coach Hannah Braimes bud på det her (på engelsk).

Hvis du vil have vores bud på 12 ting, der kan give dig mere kreativitet i 2020, så bliv hængende lidt endnu, så du kan blive inspireret og få et par idéer til, hvordan det kan blive til virkelighed.

Lykken at skabe
Jeg ønsker mig endnu mere kreativitet i mit liv. Altså male-tegne-skabe-kreativitet. For den slags kreativitet giver mig livsglæde og positive oplevelser. At kreative aktiviteter giver lykkefølelse og fremmer den daglige trivsel bekræfter et studie fra University of Otago New Zealand. De kreative stunder påvirker din sindstilstand og giver dig følelsen af indre ro og balance.*

Men start med at finde ud af hvad det egentlig er, du ønsker. Er det at tænke mere kreativt? Er det at udøve og lave mere kunst? Er det at komme i gang med at tegne eller male? Er det at besøge flere udstillinger og museer? Eller er det noget helt andet?

Prøv at finde ud af hvad det er, du vil opnå. Måske vil du

  • gerne have tid til at lave, det du godt kan lide; fx at male og lave kreative projekter
  • gerne have flere stunder, hvor du laver noget sjovt, nyder processen, mærker roen og den indre balance, tanker op, lader tankerne flyve, hygge dig med maling, en kop te og stille musik eller en god lydbog
  • gerne blive inspireret til kreative projekter
  • gerne møde andre spændende, kreative mennesker
  • gerne skabe fine, sjove eller flotte ting/værker
  • gerne finde på nye sjove og kreative idéer
  • gerne være sammen med andre og lave noget kreativt
  • gerne udvikle dig kreativt

Når du finder ud af, hvad det er du vil, så er det nemmere at finde vejen dertil. Hvis du fx gerne vil møde andre spændene, kreative mennesker, kan det være du skal finde en workshop, du har lyst til at deltage i, og hvis du gerne vil have flere rolige stunder med maling og pensel, så kan det være en idé at sætte en bestemt dag af til det om ugen eller måneden.

Måske vil du ligesom mig have det hele og gerne mere til. Her er nogle af de ting, jeg har succes med:

12 tips til at få mere kreativitet ind i dit år 2020

1. Hold øje med kreative begivenheder på sociale medier.

De sociale medier er blevet det sted, hvor du kan søge begivenheder og inspiration indenfor de interesser, du har. Lige så meget som jeg er meget lidt begejstret for dataindsamling og anvendelsen kan jeg også se fordelene ved, at jeg får foreslået og vist opslag og begivenheder, som har med kunst og kreativitet at gøre. Find kulturelle arrangementer, kreative workshop, udstillinger og virksomhedssider, du vil følge og få idéer der fra.

2. Tag på kreativ messe (sjælland den 27.2. + 1.3. og jylland den 14.+15.3)

I første halvdel af 2020 kommer der en ny krea-messe. Et par tusind m2 vil være fyldt helt op med kreative stande fra hele Danmark, så rammerne er skabt, for at gå på opdagelse og lade sig inspirere af den kreative verden. Der er både husflid, kunst, håndværk, håndarbejde, hverdagskunst, hobby, gør det selv og meget andet, så der vil være masser af sanseindtryk at hente. På messen findes der også spændende workshops, hvor man kan prøve kræfter med det kreative univers, og det er en glæde, at ARTivity er en af tilbyderne på dette område på sjællandsmessen. Læs mere om begivenhederne her.

3. Tilmeld dig et ugentligt kursus

Find et kreativt kursus og få dig tilmeldt. Aftenskoleprogrammerne er fyldte med mange forskellige kreative tilbud, så mon ikke du kan finde et, der passer? Forpligtelsen og den regelmæssige ugentlige gentagelse kan helt sikkert give dig et boost i den kreative retning – og når det først er i kalenderen, er det nemmere at få virkeliggjort.

4. Book en workshop

kreativ workshop ARTivity artbox

Har du ikke tid til at gå til tegning, maling og akvarel hver eneste uge, så find en workshop, du kan inspireres af. ARTivity udbyder lige nu en 4-timers workshop i København med temaet ”alverdens blomster”. På workshoppen får du udover idéer, teknikker og materialer lejlighed for at møde andre kreative, der har en passion for maling, former og farver. Læs mere om workshoppen her.

 

5. Indret et krea-hjørne - et rum, bord eller skab

Sådan bliver du mere kreativ i 2020

Omgivelserne inspirerer. Jeg kan synge en meget lang sang om, hvad omgivelserne gør ved os, og den korte variation kan du nok genkende; nemlig at du bliver inspireret af at se et godt indrettet sted, flotte ting omrking dig eller spændende materialer, der ligger synligt fremme og lige til at gribe.
Så har du mulighed for det, så indret dig et lille (eller stort) rum, et hjørne eller måske bare et skab, du kan åbne ligesom Ikeas skab/bord/opbevaring.

 

 

 

6. Notisbøger og scrapbøger

12 tips til at blive mere kreativ

Det er et velkendt tip, men stadigvæk effektivt. Få fat på en notisbog og skitser og skriv ned, hvad du ser undervej eller tegn og mal, hvis du pludselig har nogle minutter tilovers i et venteværelse eller er på tur.

Jeg har i årenes løb også lavet en gammeldags scrapbog med fotos, tegninger, billetter osv. fra vores familie- og venindeudflugter. Det er ren nostalgi at se på – og yderst inspirerende.

7. Lav en Bullet Journal

kreative mål

Trenden har for længst nået Danmark – lysten til den håndskrevne kalender, samlestedet for to-do-lister, målsætninger og meget andet. Mange bruger den som en kalender, til lister, til at sætte tanker i system, selvudvikling og inspiration eller planlægning. Det anderledes end i det (sammenlignet med traditionelle kalendersystemer) er, at Bullet Journal ofte laves på en smuk og kreativ måde. Du kan finde alle slags inspirationer til alt indholdet, du vil have i, på nettet – både maleriske og mere enkle opsætninger. Det kan være en god øvelse at overveje, hvilke mål (eller nytårsfortsæt) man vil sætte sig for det næste år, og så skrive dem ned, så man kan holde sig selv op på det.

Jeg har sat mig for, at min Bullet Journal skal indholde alt andet end en kalender (jeg er ret begejstret for den elektroniske, jeg bruger). Der er ingen bestemt rækkefølge eller opbygning. Jeg lader lysten, og det jeg er inspireret af styre det. Bogen skal fyldes med citater, som jeg falder over, flotte logoer jeg ser og skitserer ned, navne på virksomheder jeg gerne vil følge eller synes er spændende, tegninger, navne på blogs, hjemmesider eller andet jeg finder inspirerende – og så måske en Bucket List – altså den der liste for, hvad jeg gerne vil nå at opleve i livet eller måske bare i 2020. Og vigtigst af alt: jeg har lovet mig selv, at den ikke skal være perfekt! Jeg tillader, at der bliver sider, der ikke bliver så smukke, som jeg kunne ønske, at hver en side samtidig er en øve-side i opsætning, skrivning eller kreativ udfoldelse.

Ønsker du en mere traditionel opbygning og en guide til at komme igang har ALT. lavet en her

8. Arranger dit eget lille mini-event

kreativ workshop event og fødselsdagLav noget kreativt sammen med andre. Arranger en venindedag med en kreativ aktivitet, I selv finder på. I kan også købe en artbox hver, hvor der er idé, alle materialer og en skridt-for-skridt opskrift og video med – og så lave det sammen.


Det er også muligt at booke mig til at komme og lave en workshop med jer. Jeg har erfaringer både fra klasseundervisning (alle aldre), teenagefødselsdage, voksenveninder og netværksgrupper. Læs mere om workshops her.

9. Find og følg kreative blogs

kreative blogs - sådan bliver du mere kreativFind de kreative blogs på nettet og følg alle disse kreative sjæle, som har en masse, de deler rundhåndet ud af. Mange bloggere er gået helt over til Instagram, og der kan du selvfølgelig også følge dem. Instagram er et fantastisk sted af blive inspireret, men bloggen er mere beskrivende og dybdegående. Så jeg vil anbefale at gøre lidt af hvert.

Søg fx under ”kreative blogs” på nettet eller tag et kig på nogle af disse. Måske kan de inspirere dig.

 http://frkhansen.dk/

http://www.diyfactory.dk/

https://www.sabinasverden.com/

https://www.tinadalboge.dk/category/kreative-pafund

http://www.katescreativespace.com/

10. Handlettering

Kreativitet er mediativtØvelse gør mester. Lær at skrive flotte ord og sætninger. Handlettering er ikke det samme som kalligrafi, selvom der er nogle ligheder. Handlettering handler om at skrive de smukkeste bogstaver og lave de fineste illustrationer. Find en bog om handlettering, køb en øvebog eller meld dig til 30 dages handlettering-udfordring hos en af de mange udbydere på nettet for at komme i gang. Det er en meditativ og skøn proces, og du vil glæde dig til den daglige 10-20 minutters stund, hvor du fordyber dig i denne verden.

Jeg har til at starte op med haft glæde af Frau Annikas bog om Handlettering og Awesome Alice som tilbyder et gratis 30-dages kursus.

11. Prøv kræfter med

 Wreck This Journal

 

 

 

 

 

 kreative øvelser

Wreck This Journal er en verdensomspændende succes. Bogen puffer til alle, der er bange for ikke at gøre tingene pænt nok eller er bange for det blanke papir. Hver side har en opfordring til at af prøve nye ting. Der er sjove skrive- og tegneopgaver, illustrationer og forslag til at slippe kreativiten løs – også ved at rive i papiret, lave huller, male med kaffe og tegne udenfor rammerne - en sjov proces!

Wreck This Journal fåes på engelsk, tysk og dansk (og sikkert mange flere sprog) – og på nettet kan du hente tonsvis af idéer og inspirationer fra andre, der har taget udfordringerne op.

12. Tag på udstillinger

tips og inspiration til kreativitet Som det sidste punkt skal selvfølgelig nævnes, at der ofte er gode inspirationer at hente på udstillinger. Måske kan du kombine dit besøg med en lille opgave – alt efter tid og lyst. Det kunne være tage et billede af noget, du efterfølgende vil prøve at tegne (fx en skulptur) – eller det kunne være at prøve at lave et lignende kunstværk, som det du har set og oplevet om den aktuelle kunster, der udstilles.

Håber du blev lidt inpireret. Du ønskes et godt og kreativt nyt år! God fornøjelse.

 

 

 (*)Kilde: Creative activities promote day-to-day wellbeing (ScienceDaily.com)

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort