At skabe og være kreativ er medicin for sjælen

At skabe og være kreativ er medicin for sjælen

kreative ideer

At lave noget kreativt er noget, vi ofte gjorde som børn og gav slip på som voksne. Men der er masser af forskning, der fortæller os, at det at have tid til at være kreativ som voksne er en stor fordel for vores mentale helbred.

At fordybe sig i noget, man elsker at lave - at skabe med hænderne og designe noget visuelt kan være en god medicin for stress, depression og andre sygdomme. For når man bliver opslugt af noget og glemmer alt andet omkring sig og er i flow, så restituerer hjernen sig. Når vi gør noget, vi er glade for og stolte af, der det dopamin, der frigøres. Det er en af de hormoner, som er den del af hjernens belønningssystem, og som gør os lykkelige.*

Derfor er både proces og resultat vigtigt. Det er succesoplevelser, der giver os mod på at prøve igen.

Kreativitet er "self care" og "mig-tid", som alle fortjener, for at holde sindet og sjælen rask og glad.

 

Hvordan du kan komme i gang har jeg skrevet en lille bog om. Den er fyldt med små overkommelige kreative øvelser til nybegyndere og dig der elsker form og farver.

"Pust af kreativitet - afstresning, ro, fordybelse og glæde"

Sæt gang i din kreativitet og mærk hvilken forskel, det vil betyde for dig.

Der er regelmæssigt nogle, der skriver til mig og fortæller om, hvad det har betydet for dem at få hul på det at være kreativ. Det bekræfter forskningen, der er lavet, og hver gang rør den personlige fortælling mig dybt.

Trine er en af dem, der har skrevet til mig. Noget af hendes historie kan du måske genkende hos dig selv eller en, du kender.

Hej Anne.

Dine workshops, gratis online kreahygge, skabeloner til at skravere, smukke farver, artboxe med alt til aktiviteten er et helt fantastisk koncept. Og det har været startskuddet for mig til en hobby, jeg tidligere kun har drømt om.

I efteråret var jeg på kanten til at blive nedlagt med stress: en teenager som var ramt på det sociale plan efter corona-nedlukninger, to nye chefer, en dysfunktionel personalegruppe og en bilulykke gjorde, at jeg ikke sov om natten, havde hjertebanken, alt for høj puls og jeg kunne slet ikke finde ro.

Da jeg havde slået min ryg og skulder i bilulykken kunne vi lige så godt køre en tur til Kreative Dage i Fredericia (min kæreste, min mor og jeg) og der var DU...total inspirerende og farverig.

Jeg hjembragte to forskellige aktiviteter og så skete forandringen. At sidde  med blyant, pensler, KOI tusser og akvarelpapir, med din video foran mig med blid musik og vejledninger i et tempo som passede mig perfekt faldt alting til ro indeni.

Og nu flere kreahyggetimer, en masse videoer og et "par" bokse senere ved jeg, hvornår jeg skal afsætte en time eller to til mig selv. Så ingen sygemelding, ingen medicin...og bonussen er lysten til at eksperimentere, med akvareller som jeg har drømt om i årevis.

Så det er altså mig der siger TAK ❤. Trine

 

Har du også en fortælling om, hvad det at være kreativ har gjort for dig, så skriv gerne til mig. Måske kan netop din fortælling inspirere og hjælpe andre i gang med kreativitet, som måske kan blive vejen til bedring.

 

 

 Få fat på bogen PUST AF KREATIVET her


* læs mere her om craft-psykologi
Tilbage til blog