At skabe og være kreativ er medicin for sjælen

At skabe og være kreativ er medicin for sjælen

kreative ideer

At lave noget kreativt er noget, vi ofte gjorde som børn og gav slip på som voksne. Men der er masser af forskning, der fortæller os, at det at have tid til at være kreativ som voksne er en stor fordel for vores mentale helbred.

At fordybe sig i noget, man elsker at lave - at skabe med hænderne og designe noget visuelt kan være en god medicin for stress, depression og andre sygdomme. For når man bliver opslugt af noget og glemmer alt andet omkring sig og er i flow, så restituerer hjernen sig. Når vi gør noget, vi er glade for og stolte af, der det dopamin, der frigøres. Det er en af de hormoner, som er den del af hjernens belønningssystem, og som gør os lykkelige.*

Derfor er både proces og resultat vigtigt. Det er succesoplevelser, der giver os mod på at prøve igen.

Kreativitet er "self care" og "mig-tid", som alle fortjener, for at holde sindet og sjælen rask og glad.

 

Hvordan du kan komme i gang har jeg skrevet en lille bog om. Den er fyldt med små overkommelige kreative øvelser til nybegyndere og dig der elsker form og farver.

"Pust af kreativitet - afstresning, ro, fordybelse og glæde"

Sæt gang i din kreativitet og mærk hvilken forskel, det vil betyde for dig.

Der er regelmæssigt nogle, der skriver til mig og fortæller om, hvad det har betydet for dem at få hul på det at være kreativ. Det bekræfter forskningen, der er lavet, og hver gang rør den personlige fortælling mig dybt.

Trine er en af dem, der har skrevet til mig. Noget af hendes historie kan du måske genkende hos dig selv eller en, du kender.

Hej Anne.

Dine workshops, gratis online kreahygge, skabeloner til at skravere, smukke farver, artboxe med alt til aktiviteten er et helt fantastisk koncept. Og det har været startskuddet for mig til en hobby, jeg tidligere kun har drømt om.

I efteråret var jeg på kanten til at blive nedlagt med stress: en teenager som var ramt på det sociale plan efter corona-nedlukninger, to nye chefer, en dysfunktionel personalegruppe og en bilulykke gjorde, at jeg ikke sov om natten, havde hjertebanken, alt for høj puls og jeg kunne slet ikke finde ro.

Da jeg havde slået min ryg og skulder i bilulykken kunne vi lige så godt køre en tur til Kreative Dage i Fredericia (min kæreste, min mor og jeg) og der var DU...total inspirerende og farverig.

Jeg hjembragte to forskellige aktiviteter og så skete forandringen. At sidde  med blyant, pensler, KOI tusser og akvarelpapir, med din video foran mig med blid musik og vejledninger i et tempo som passede mig perfekt faldt alting til ro indeni.

Og nu flere kreahyggetimer, en masse videoer og et "par" bokse senere ved jeg, hvornår jeg skal afsætte en time eller to til mig selv. Så ingen sygemelding, ingen medicin...og bonussen er lysten til at eksperimentere, med akvareller som jeg har drømt om i årevis.

Så det er altså mig der siger TAK ❤. Trine

 

Har du også en fortælling om, hvad det at være kreativ har gjort for dig, så skriv gerne til mig. Måske kan netop din fortælling inspirere og hjælpe andre i gang med kreativitet, som måske kan blive vejen til bedring.

 

 

 Få fat på bogen PUST AF KREATIVET her


* læs mere her om craft-psykologi
Tilbage til blog

Mal japanske lygter sammen med mig

Gratis sceneworkshop hver dag kl. 14.15 på scene 2

ARTivity tilbyder igen i år en gratis akvarelworkshop for begyndere, og alle der bare elsker at være kreative.

Der er ikke noget smukkere end efterårets varme, glødende farver og lys i naturen. Workshoppen er inspireret af netop farver og lys med motivet fra planten ”japansk lygte”.

Workshoppen gratis at se og lade sig inspirere af. Men passionen og glæden går gennem hænderne til hjertet.

Har du lyst til at deltage aktivt, kan du købe en materialepakke før workshoppen, og prøve at arbejde med akvarel-tuscher. Ingen forkundskaber nødvendigt.

Vi køber begrænset ind af materialer, så hvis du vil sikres en pakke, så kan du med fordel reservere en nu. Det er en hel favorabel messepris.

Planlæg din tid på messen, og sørg for at få materialer:

Køb materialepakke her

Har du allerede materialerne og vil alligevel gerne være med? Det må du
selvfølgelig gerne. Så tag bare dine egne materialer med i tasken! Men
husk selv det hele. Skabelonen vi bruger, kan du få for 25. kr her

Workshops på standen

eller derhjemme

Tag en pause på messen, luk af for de mange indtryk og fordyb dig i en maleworkshop på 40 min. Det er den skønneste oplevelse at få med hjem.

På standen bliver der 2 forskellige selvkørende video-workshops (dvs. du undervises via en skærm med optaget materiale). Få plads omkring bordet og vær med (og spar 119,- kr).

Du får materialerne udleveret og må tage dem med hjem sammen med dit værk.

"Ginkgo"-workshoppen og "Blue abstract flower " kommer du helt sikkert til at elske. Den ene
arbejder med guld og den anden med metal-glimmer-blå.

Begrænset antal pladser. Vælg tidspunkt.

Ginkgo video-workshop

Workshops på standen

"Blue abstract flower " er også en fantastisk kunstidé. Den er for lettere øvede, men er du begynder kan du faktisk også være med.

Begrænset antal pladser. Vælg tidspunkt.

Blue abstract flower video-workshop

Kommer du ikke på messen, men vil gerne have disse workshops?

Intet problem du kan købe de to workshops her:

Uden materialer:

Ginkgo

Blue Abstract Flower

Inkl. materialer:

Ginkgo

Blue Abstract Flower

Har du spørgsmål til Kreative Dage, til workshops eller noget i webshoppen, så kontakt mig nu.

Jeg er klar til at hjælpe dig.

Anne/ ARTivity