6 tips til succes og 3 måder at komme i gang på, med at være kreativ

6 tips til succes og 3 måder at komme i gang på, med at være kreativ

Sådan får du succes med kreativitet

Sådan får du som nybegynder succes med kreativitet

Succes starter med det første skridt!

Måske starter det med ønsket om at ville kunne.
Derefter kommer viljen til at ville prøve.
Og så kommer skridtet. Handlingen.

 

Alt for mange, jeg møder, affærdiger alt for hurtigt tanken om at give det en chance at kunne lave noget smukt. Måske har du også en indre stemme, der popper op og siger, at det er jo kun dem, der i forvejen har talent for det, der kan. Og så tager det nok også lang tid at lære. Og det er ret uoverskueligt at skulle i gang med. Ikke noget quick fix.

Men det behøver ikke at være svært og uoverkommeligt at komme i gang med at være lidt kreativ i min verden.

Lad os først lige kort få defineret ordet succes.

Mine drenge begyndte at sejle kapsejlads i optimistjoller, da de var ca. 10 år gamle. Det betyder stævner ude på det store hav, et til tider ukontrollerbart farvand, regn og blæst, en kamp mod ikke blot andre sejlere men også mod naturens stærke kræfter. Lidt af en mundfuld. I starten og på hårde dage blev vi enige om, at det i sig selv var en succes at komme ud af havnen og op til startlinjen. Sådan! Næste gang blev det måske at deltage i den første runde af kapsejladsen. Langsomt men sikkert udvider man sin komfortzone og færdigheder.

Det er ikke anderledes, når du vil starte med at male og være kreativ med pen og pensel. Det kan virke uoverskueligt, at skulle tilegne sig færdigheder, når man ser andres smukke akvarel-billeder, tegninger og værker.

Succes er....

i min verden, når du har besluttet dig for at prøve - bare én gang.
Succes er, når du prøver igen.
Succes er, når du laver et lille værk og mærker glæden
Succes er, når du glemmer alt omkring dig og fordyber dig.
Succes er, når du ikke er for kritisk overfor dig selv
Succes er, når du får mod til at prøve noget mere
Succes er, når du er kreativ. Det vil sige, når du tager dig tiden til det.
Succes er, når du laver en fejl, og der opstår noget nyt ud af fejlen

 

 

6 tips til at få succes

 Find 1 time, som er reserveret til dig selv.

  1. Definer en succes, som er opnåelig - fx. at prøve én ting af.
  2. Start med en mindre kreativ opgave - fx nr. 1 her nedenfor
  3. Hvis du finder noget lidt større, så del det, du vil lave op i små dele
  4. Tænk ikke på hvad andre gør og kan, og sammenlign ikke det du laver med andres værker - men du må godt kigge og blive inspireret af andre. Du må bare ikke dømme dit eget værk.
  5. Vær ikke for hård ved dig selv. Rom blev ikke bygget på en dag. Det du ser som fejl og skævheder kan være det, der gør billedet interessant og personligt og giver det sjæl.
  6. Prøv det og bliv overrasket over at du også som nybegynder faktisk kan lave noget, som bliver flot!

Måske bliver du, ligesom mange af os, grebet af kreativiteten. Ja nærmest afhængig af den. Når du mærker roen, fordybelsen og glæden.

 

Her får du 3 måder at komme i gang på:

1.

Hvis du kun har en sort tynd tusch samt papir til rådighed, kan du fx afprøve denne lille kreative opgave, som ikke tager meget mere end 10 min. Du finder en video med den på siden du kommer til, når du klikker her:

Line art flower

 

2.

Har du aldrig malet med akvarel før, eller føler du dig som nybegynder kan jeg anbefale dig at starte med denne artbox FLOW. Du behøver ikke at kunne tegne. I artboxen får du alle materialer, opskrift og en 1:1 video-workshop, der varer en time, som du kan se og følge lige når det passer dig. Det er en meget meditativ workshop.

Anja skriver: "Denne boks fik mig i gang - ALLE kan finde ud af det🥰🥰"

3.

Den 3. måde jeg kan anbefale dig at starte på er ved at deltage i en af mine gratis LIVE workshops, som jeg laver én gang om måneden.
Måske ville det være en god idé, at investere i en tilhørende materialepakke, men du kan også bare bruge, det du har derhjemme. Jeg kalder LIVE workshops for Creative Hour. Dem kan du læse mere om her.

 

Jeg håber, at du har fået lyst til og mod på at prøve. For dit udbytte kan blive stort. Det kan jeg i hvert tilfælde mærke, at flere i vores fællesskab fortæller om.  Glæden, roen, fordybelsen - fællesskabet - og de skønne kreative værker.

Velkommen til.

Kreative hilsner

Anne

Tilbage til blog